joi, 22 iulie 2010

LUMEA MINUNT A CAILOR






Între cele douăsprezece animale ale zodiacului chinezesc, calul se evidenţiază prin numeroasele attribute pe care le simbolizează. De secole, el este indispensabil omului ca partener al său în război, iar pe timp de pace, a fost folosit veacuri la rând pentru transport. Un împărat roman chiar a sanctificat calul său favorit, ordonând supuşilor săi să îl venereze ca pe un zeu! Astăzi, calul este foarte apreciat în lumea sporturilor. În curse şi concursurile hipice, el a captivat imaginaţia lumii moderne, la fel de mult cum a făcut-o cu civilizaţiile antice.
În Feng Shui, calul este asociat cu viteza, puterea, perseverenţa şi nobleţea. Calul de paradă semnifică venirea bunăstării în familie, în timp ce calul victoriei aduce succesul şi triumful.
Domesticit şi crescut de om din vremuri imemoriale, calul denotă curajul şi viteza. Nu întâmplător motoarele maşinilor sunt măsurate în „cai-putere”! Acasă, o figurină a calului amplasată în colţul sudic activează recunoaşterea, renumele şi promovarea în carieră pentru membrii gospodăriei, aducând celebritate şi respect, în special pentru femeile casei.
Statuetele cu cai amplasate în sud-vest aduc acceptarea socială şi creşterea statutului, în timp ce, în nord-est, calul aduce noroc academicienilor şi studenţilor. Cei ce doresc burse vor beneficia de pe urma unui cal amplasat în nord-vest. Calul este, de asemenea, asociat cu o viaţă confortabilă şi o ascensiune rapidă către putere, atribute dezirabile pentru oamenii de afaceri şi pentru cei ce au poziţii înalte în societate.
Elementul natural al Calului este Focul, şi această creatură magnifică este o minunată sursă de energie Yang. Tablourile şi figurinele cu cai, fie singuri, fie în grupuri de nouă, se găsesc în multe birouri şi case ale magnaţilor chinezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu